19 Disember 2011

awesome *SEMARAK TEATER JOHOR 2011*

Assalamualaikum abang kacak dan akak cantik :)
psst, rahsia nyh
anyway, rahsia cik green happy pepetang ni sebb dah baik ngn someone . semalam gadoh mcm harok . haha . nevermind . act, cik green na story morry pasal KURSUS SEMARAK TEATER JOHOR 2011 . awesome tersangat sangat awesome :) pada mulanya cik green tarik diri daripada pergi kursus ny . tapi sayang pulak . yelaa rugi kan kalau tak aktif ? so , lastly join jugak . kursus ni 5 hari dpd 1-5 NOVEMBER 2011 kat TIRAM INDAH VILLAGE ULU TIRAM, JOHOR *cik green dah penah cite dah but tu sebelum pegi* . k pagi 1 NOV tuh cik green ade lawatan ke DESARU FRUIT FARM . balik nak dekat pukul 3 disebabkan pakcik bas tu lambat . dah laa lambat, bila drive asyik call aje . geram pulak cik green . mase dah tiba skola tuh, cik green terus angkut 3 beg cik green, tggu cikgu ADE pulak berejam . ntah kate ambik baju . tapi cik green rase dye buat baju . dahtu, ktorg bertolak . daftar pkul 4 but mase tu dah pkul 3 lebih . tau cg ADE bwk kete cmne ? 60-50 KM/J korg tahu !! mcm tak lajuuuuu gile kan ? dahla mcm tin sadin dlm tuh . ade satu tu, cg nak potong kete depan, punye slow sampai tak jadi nak potong . haduyai cikgu !! time sampai je, teros dpt dorm . dahlaa dorm tu busuk, kotor, selekeh, katil mcm nak roboh !! tak tahan sioooot ! pastu pegy laa makan kat kantin . tetibe ade sorg faci ny SOUND
"budak tiram dekat je pown lambat sampai"
beb ! kitorg punye suke ar . panas je dengar . pastu malam tu ktorg lambat g surau . lambat jugak masuk dewan . ADUH ! dah le lambat sampai, masuk surau lambat, masuk dewan pown lambat . hai nasib nasib .. malam pertama tu ktorg dberi sikit taklimat . masing masing tak kenal . buad muke selamber je . malam tu start belajar cara bukak kelas . "three paa go!" haha . mlm tu jugak start ice breaking . pemecahan kumpulan . malu siot . nasib menyebelahi cik green sebab ade kimie :) SYUKUR ALHAMDULLILAH . ktorg dpt group 8 . masing2 memperkenalkan diri dengan cara tersendiri . ahli ahli group 8 ialah NUR FAZERA (SMK ULU TIRAM) comel tak ? haha . gurau je .
MUHAMAD HAKIMIE (SMK ULU TIRAM)hensem kan dia ? hoitz, ramai admier nyh
NUR LIYANA (SMK SENAI)cun kan ? kan kan kan ?
MAZLIYANA (SMK TUN HABAB)comel sangat dia nyh :)
SYED MURSYED (SMK TUN HABAB) seorang yang ceria :)
MUHAMMAD HAZIQ EL-FIKRY (SMK TUN HABAB) cool kan dia ?
NADYA SUFIA (SMK TUN HABAB) lawa kan ? cun yow .
ANISYAH (SMK KAHANG) baik dia ny tau
AHMAD SYAFIQ NIZAM (SMK TINGGI BATU PAHAT) chill ar dia ..
FATHEHA (SMK UNGKU HUSSIEN) comel tau dy . dia ny kawan cik green yg paling rapat kat situ . dy salu ckp cik green comel . tanxs taw awk :)
NUR HIDAYAH (SMK UNGKU HUSSIEN) dy ni ok what . dy pown salu puji2 cik green comel . haha .
LELA (SMK UNGKU HUSSIEN) seriously senang kwn ngn dia :)
HAFIZUDDIN (SMK DATO' ALI HAJI AHMAD) ny laa cameraman yg aktif :)
MIMI (SMK DATO' ALI HAJI AHMAD) ny pown kawan cik green yg rapat mase kat sana . cik green ngadu sume kat dia . tanxs mimie :)



kan kan .
hari pertama:)
malam tu takde pape just ice breaking pastu balik dorm tido . ktorg tak tydo pown, bergosip pula . haha .
hari kedua :)
 ktorg belajar cmne nak buad teater . ape kene buat . and etc . nanti cik green buat satu entry pasal the making of theathre k ? start diberi skrip . and bla bla bla
 hari ketiga :) 
fully rehearsal . cik green pada mulanya just jadi crew . music crew . but bile idea diubah . cik green jadi dancer in that theatre . cik green suke sangat bile dance . sebab cik green ta pena dance depan khalayak ramai . so, cik green buang that perasaan malu . menari jadah bagai . suke suke suke . tapi malam tu cik green moody . taktau nape . cik green MONYOK sengsorang
. ta join group pown . tapi yg pasti cik green tak tau sangat knape malam tu cik green menangis . sumpah tak tau . lepastu nadya nampak cik green moody and suruh kimie tanye cik green kenapa . cik green ckp cik green takde pape . lepastu lela tegur cik green, yang baju cik green tembus darah . perrrh . lagi sedih mase tuh . mintak izin cikgu, terus balik dorm . balik je dorm, air mata terus mencurah2 . and cik green tanye kenapa cik green nangis ? cik green sendiri tak faham kenapa cik green nangis . pastu masuk la dewan rehearsal lambat sikit . mase tu syed tak tau yang cik green dah gtau cikgu yg cik green masuk lambat . so, syed first time bersuara dgn cik green . dy tnye "fazera, knape msuk lambat" . sumpah takde mood nak layan syed time tuh . MOODY sangat . so, jalan jee tanpe hiraukan dia . mase menari, cik green memang takde semangat nak menari . cikgu pown tanya "kenapa awak mcm tak menari?" then fatheha pown perasan and ask me "kenapa muka awak pucat?" . aduh, muka aku pucat ke ? cik green ckp laa ngn dia takde pape . sumpah mase menari senggugut mcm nak terkeluar usus cik green . grr--- makan pown tak join bebudak ni, takde feel .
 hari keempat :)
 malam tuh kene perform . takot sioot . ktorg group ke 6 yg kene present . petang pkul 6 tu dah siap pkai baju nak teater . pastu disolek oleh cikgu . tuuut . kawan kawan . habis muka aku . ahhhh !!!! mase cik green tga solek tu . kimie masuk and mimie tanye kimie "teka sape yang tengah solek tu?" . kimie fikir agak lame jugak and die tgok org sekeliling takde cik green . and fazera laa jwpn yg dy kasi . sumpah dia ckp dy x kenal cik green . lawak ar kimie ! mase tga solek tuh . maz ade laa ckp2 . dy kate "fazera ni mcm tiz zaqyah dah aku tengok"  haha . tanxs :) . pastu mcm byase laa dayah ngn fatheha . tak abes2 kate comel . cikgu sorang tu pown ckp mase dy solek cik green "budak ni comel laa . aku geram" tanxs cikgu :) pastu dah siap solek, tak macam sakit pulak tengkok cik green kene dongak je ! and tak putus putus dyorg ckp lawa . haha . tanxs korg . and terpusu pusu kan camera kat cik green . eh ! over pula . masenye dah tiba . berdebar laa . masuk je perform, terus duduk and cik green menggigil . bayangkan ape yang dirancang mase rehearsal tak jadi . haduy . bayangkan pulak kene pakai INNER KETAT pastu menari2 depan orang ? aduhai mcm nak balik je . tapi takpe buat muke bodo sudaa . malam tu penatnyeeeeee . tido pukul 1 30 . nape ? muka cik green yang penuh seni tu haa ! susah gile na besihkan ! habis cik green tonyoh ! BANJIR dorm . haha .


hari kelima :)
pagi ny ktorg memg tak sedarkan diri . sampaikan kem komander kene kejut . ya ALLAH, penat gile ktorg mlm tu ek ? smpai kene kejut ? pstu time utk PENGANUGERAHAN . teater ktorg dapat ANUGERAH PENGARAH TERBAIK dan ANUGERAH EMAS PRODUKSI MONOLOG TERBAIK . syukur . and mase untuk berpisah :( sedih hati ni . tapi apakan daya :) 




akibat :(

wallpaper kursus ny :)

mase dapat skrip

penerangan dari cikgu :)
olah suara :)
jalan ni cik green hampir tersungkur . nasib baik ade dua orang kat situ . lau tak malu je . mase tu dah lambat nak gy rehearsal . sekali smpai kan ? takde orang pown ! kureng hasam !





time rehearsal . 

kawan paling rapat kat sana . comel kan dia ? memula kan hafiz curi2 tangkap gambar cik green dari atas, pastu baru dia ckp na amik gamba . huhu



takde keje mase rehearsal :)





time disolekkan :)

ni laa muke cik green . amacam ? bambam kan ? huhu . lawak je . 




selesai teater :)


mase vip dtg . interframe siot cik green :)




kenangan :)

kimie and mimie .

mimie and lela .

el and lela

mimie and syafiq

maz and mimie .


cik green and kimie . tau tak mase mula2 rehearsal dyorg kate cik green ngn kimie kaple ? haha . gelak sikit !!

cik green and hafiz .


part ni paling best . part yang cik green salu lawan mata ngn mimie . rindu tau na lawan mata ngn dia .
harap dapat jumpe korang lagi yup :) 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Catat Ulasan